De faillissementswet welke vroeger een vrij ruime omkadering had, werd middels specifieke wetgeving steeds meer en meer uitgehold. De voorname takken van het huidige insolventierecht situeren zich veelal naar het einde van de onderneming toe, zijnde het faillissement. Ook in deze juridische context situeren zich tal van vraagstukken en de samenloop die ontstaat tussen de schuldeisers laat vaak discussies achter wie nu eigenlijk als eerste het vaak ontoereikende dividend kan binnenhalen. Wij begeleiden dan ook de ondernemer die in dergelijk onfortuinlijke situatie is terechtgekomen evenals de onderneming die alsnog haar (bevoorrechte) schuldvordering gerecupereerd wenst te zien van haar in faling gegane contractspartij.
Het hoeft van de wetgever echter niet altijd wit of zwart te zijn en tussenoplossingen werden voorzien binnen µde Wet op de Continuïteit van de Onderneming (WCO) teneinde een onderneming de mogelijkheid te geven even een adempauze in te lassen ter sanering van nog te overbruggen en veelal tijdelijke moeilijkheden.
Ook de particulier heeft vaak moeilijkheden bij contracten die lopende zijn bij een onderneming dit intussen in faling is gegaan. Ook hier wordt de bijstand gevraagd teneinde alsnog het contract uitgevoerd te zien, hetzij behoorlijk ontbonden.